woensdag 23 oktober 2013

Gesso Flessen project

Flesssen omtoveren :

Bijna af.. kijk in het blog voor het eindresultaat

Wat heb ik nu weer gezien.... wauw ik kwam een foto tegen van een fles die bewerkt was met gesso en gepimpt was met een bepaald thema. Ik besloot dit ook te maken en ging uitzoeken hoe je dit voor elkaar kreeg. Bleek dus dat er een primer is die verkrijgbaar is in de action die dit mooie resultaat geeft. Je kan de primer kleuren met een beetje verf maar je kan hem ook zo laten en dan slaat hij spierwit uit.
Ik besloot hem wit te laten en ging aan de slag. De flessen (lege wijnflessen enz) schoongemaakt en ontdaan van de etiketten en de eerste laag erop gezet met een schuursponsje (de zachte kant gebruiken). Je kan het ook verdunnen met water maar ik deed dat niet omdat ik liever met de dikkere primer werkte.

De eerste laag heb  ik er opgezet en heb dit erop gestreken zodat je een glad en egaal resultaat kreeg.

Laag 1


Daarna ging ik sponzend verder. Laag 2 en 3 gingen erop en toen waren de flessen klaar. Hagelwit en superstrak in de gesso.

3 lagen gesso

Nadat ze goed gedroogd waren besloot ik er 4 in de kerstsfeer te maken. Mooie kerstlinten, kant en versieringen erin verwerkt en toen zag alles er zo uit.
Al erg mooi maar nog net niet helemaal af. Ik had nog rood en groen lint liggen en besloot het daarmee af te werken . Het resultaat is weer geweldig en zet er een mooie bloem of kerststokje in of geurstokjes of kersttakken met besjes en dan is alles helemaal af. Ik ga die nog halen en dan is alles af zoals ik hem wilde hebben.

zonder linten
De andere 2 flessen maakte ik in de kleuren paars en rood en hadden geen specifiek thema.Het eindresultaat

met lijmpistool woorden erop gezet
 Nu nog iets voor erin gaan halen maar dat staat al in de planning.

Blijf mijn blog in de gaten houden voor meer projecten.... de volgende staat al gereed voor deze week. ook weer een gesso project maar wel een flinke grote klus. Ben benieuwd...
1 opmerking:

  1. Mooi mooi!! en elk jaar weer te gebruiken als kerstdecoratie ofzo, erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen