woensdag 9 oktober 2013

Wc bril bestickerd

Project wc bril opleuken:


Durf ik het ... of niet.

Ik wil graag vinyl snijden om stickers te maken maar ik durf niet... bang dat ik een vel verpest aangezien ze niet zo goedkoop zijn.

Maar vandaag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb het gedurfd. Natuurlijk eerst een testsnede gemaakt en had meteen de juiste instellingen voor het vinyl. Super nu gaan we starten.


Ik had een erg leuk ontwerp gevonden via internet (google op tekst tegel had ik gedaan) en kwam op de onderstaande tekst uit die meteen in het oog sprong.

Ik besloot deze om te zetten in de software silhouette studio (designers editie nodig hiervoor) en heb er een snijbestand van gemaakt.

Best leuk om te doen en zo handig je kan er ook fotos en andere tekeningen mee bewerken en omzetten naar een snijbestand.


De tekst aangepast op het formaat dat hij groot moest zijn en ik liet de cameo zijn gang gaan. Instellingen goed.. en gaan met die hap.


Na een paar minuten wat de cameo klaar en het was heel spannend toen ik het blad van de mat afhaalde. Had de cameo goed gesneden of... had hij door het ondervel gesneden. Maar nee alles was supergoed gegaan en precies het vinyl gesneden en niet het ondervel. geraakt.

Hier heb ik de buitenrand van het vinyl er al afgehaald waardoor de print overblijft. Ik heb wit gekozen omdat ik een zwarte wc bril heb en de stijl van mijn wc in wit en zwart is.Nu nog eerst de binneste rondjes van de letters eruit halen met een haakje en dan is alles wat op de wc bril moet komen klaar.


Gezien de plakkant van het vinyl aan de onderzijde op het papier zit en ik de tekst op de wc bril wil zetten moeten we deze dus omdraaien en zorgen dat de plakkant vrij is van de achtergrond.
Daarvoor gebruik ik transferfolie.


De transferfolie plak ik op de voorzijde van het vinyl. Deze wrijf ik goed aan met een kaartje of in mijn geval met de scraper van de cameo (de achterkant ervan) om alle vinyl goed aan het transferfolie te laten plakken. Dan haal ik de tranferfolie van het vel af en zoals je ziet neemt het de vinyl mee die ik wil plakken. Hiermee kan ik de achterkant van het vel vinyl waar deze op zat eraf halen en zit de plakkant nu aan de bovenzijde om te monteren.Hierboven het resultaat als de transferfolie met patroon gereed is voor montage.

Hieronder zie je hoe ik de transferfolie met vinyl monteer op de wc bril. Ik plaats hem zo zoals ik hem wil hebben en dan ga ik met de achterkant van de scraper weer over de tekst heen zodat die heel goed hecht aan de wc bril.Daarna haal ik voorzichtig de transferfolie eraf en wrijf nog extra na over de letters als ze erop zitten zodat het helemaal goed vastzit.Eindresultaat project wc bril:

Best een precies werkje maar het resultaat is zo mooi. Het witte steekt heel mooi af tegen het zwart en het is helemaal super geworden.Voor en na foto's

Al met al een super geslaagde eerste vinyl project. Ik heb de kleine versie op de wc bril in de badkamer gemonteerd. Mijn zoontje vindt het geweldig om naar de wc te gaan nu.


Hou mijn blog in de gaten voor meer projecten we blijven alles uitproberen en maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten