maandag 7 oktober 2013

Silhouette Cameo gekocht

Wauw zeg al maanden zit ik te kwijlen op de Silhouette Cameo , een snijplotter waarmee je ontzettend veel dingen kan maken. Wat je er onder andere mee kan doen is:Kaarten maken
Scrapbooken
Stickers maken
Raamdecoratie maken (stickers)
Autobelettering maken
Geschenkdoosjes/geboortesuikerdoosjes/tasjes enz maken
Labels maken
3d kaarten maken
Sketchen (tekenen)
Stoffen snijden (speciaal mesje los te koop hiervoor)

en nog veel meer...teveel om hier op te schrijven.

Ik heb hem deze week eindelijk kunnen bestellen en heb hem afgelopen vrijdag binnengehad en ben de eerste 2 dagen eerst volledig in de software bezig geweest met uitvogelen en zien hoe alles werkt. Het leek mij heel erg zonde om meteen de folie en het papier te gebruiken voordat ik het programma doorhad. Ik heb de gratis versie van de silhouette studio dezelfde dag nog opgewaardeerd naar de desiners edition aangezien dit een hele welkome vooruitgang is.
Hiermee kan ik mijn eigen designs maken en fotos bewerken en wat ook erg belangrijk en leuk is is de optie om rhinestonepatronen te maken.
Erg handig gezien ik ook aan hotfixen doe zoals jullie zien in de voorgaande projecten.

Ik ben toen ik alles doorgespit heb begonnen om een halloween kaart te maken. Leek mij handiger om eerst met papier te gaan werken. Mocht er iets foutgaan of mislukken dan is het minder erg dan een vel folie verpesten zeg maar. Jammer dat ik de simpele kinderhobbielijm heb gebruikt. Daar moest ik toen nog een oplossing voor verzinnen.

Oke de kaart was goed om te oefenen. Op naar het volgende werkje. Ik heb een patroon gedownload via de silhouette store en kon hiermee een basis doosje maken. Heb deze ook weer met halloween thema uitgevoerd.
Een trick or treat presentdoosje/mandje is het geworden. De tekst is uitgesneden maar mijn snijinstelling stond te snel waardoor niet alle letters goed gelukt zijn. Volgende keer de snelheid verlagen zodat hij preciezer snijdt en alles mooi afwerkt. De vleermuizen heb ik ook uitgesneden met bruinkleurig papier. Deze los op het mandje gelijmd en voila :D

Resultaat is super leuk geworden. Ik heb deze gevuld met chocolaatjes die ik heb ingepakt in doorzichtige folie met een paar gekleurde krullinten eraan.

Ook heb ik het probleem met de kleine priegeldingetjes die geplakt moeten worden opgelost :D
Ik heb adheseve cardstock gevonden. Daarmee kan je kleine ontwerpen uitsnijden zoals de vleermuis op het doosje en deze opplakken zonder lijm. Er zit namelijk al een plakzijde aan dus zeer handig voor kaarten maken en decoreren met tekst of andere kleine accentjes.

Tevens heb ik vandaag ook een complete sketchpennenset aangeschaft en een set met metallic pennen aangezien kerst er weer aankomt.3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kelly!

  Welke grootte en dikte vellen passen in deze snijder? Ik wil namelijk met raamfolie dingentjes maken, ben nog zoekende naar de juiste materialen. Misschien heb je tips voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De silhouette cameo kan materialen snijden tot 2 mm dik. Raamfolie valt daar ook onder als is mijn ervaring met raamfolie zonder drager niet goed.. beste is om raamfolie aan te schaffen die silhouette geschikt is met drager zodat je het stabiel en veilig kan snijden. Zonder drager moet je met een mat snijden en snij je door je materiaal heen en is het veel minder stabiel en fijn snijden.

   Verwijderen